Slide background

NVBU behartigt de belangen van bouwbedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw

Noordelijke Vereniging
Burgerlijke & Utiliteitsbouw
Brink 2
9411 KR Beilen
Postbus 115
9410 AC Beilen
info@nvbu.nl
Telefoon 0522 470339
Fax 0522 470557

In de media

Ondernemers tuigen Bouwkringloop op voor restmaterialen

 

Hoe kun je bouwmateriaal hergebruiken en beperk je de CO2-uitstoot?
Daarvoor bestaat een nieuw concept: de Bouwkringloop. Via een kringloopwinkel in Amersfoort zullen vanaf vrijdag restpartijen en sloopmaterialen van aannemers en slopers worden verkocht.

kringloop

Lees meer...

Kapot tegelwerk of ontbrekende gevel: bouwers maken weer meer opleverfouten

Opleveren met zo min mogelijk fouten: een tijd lang werd het gezien als een sport. Maar door de hectische markt zijn opleveringsgebreken weer schering en inslag. Niet alleen kleine fouten nemen toe, er worden ook steeds meer grote fouten gemaakt.

Tegelwerk

Lees meer...

Bouwbond eist meer loon,

 

meer veiligheid en meer vaste banen

Bouwbond

 

FNV Bouwen & Wonen zet bij de onderhandelingen voor een nieuwe bouw-cao in op een loonsverhoging van 3,5 procent met een minimum van duizend euro. Dat heeft de vakbond bekendgemaakt. De onderhandelingen starten eind januari.

Lees meer...

Ondernemers: verdere groei en meer investeringen in 2018

Ondernemers verwachten volgend jaar een verdere groei van de omzet, de werkgelegenheid en de investeringen.

Ondernemers

Lees meer...

Minister: klimaatbestendige bouwregels aan horizon

In het Bouwbesluit komen mogelijk regels voor klimaatbestendig bouwen. Dat schrijft de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen in reactie op vragen van de Tweede Kamer over het allereerste Deltaplan Ruimtelijke Adaptie. Ook over financiële middelen denkt ze na.
Wat dat concreet gaat betekenen voor het bouwen van nieuwe woningen, wegen en gebouwen in lagergelegen gebieden, moet de komende jaren blijken.
De Tweede Kamer is er niet gerust op en heeft tal van vragen. Temeer omdat er in de Randstad 500.000 nieuwe huizen bij moeten. “Hoe conflicteert dit plan met andere ambities zoals energiezuinig bouwen? En wie gaat dat betalen?”


Het gehele artikel kunt u lezen via de link naar de Cobouw:

https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2017/11/minister-klimaatbestendige-bouwregels-aan-horizon-101255126 

NVB-congres: ‘Bouwers doen te weinig aan duurzaam bouwen en luisteren niet naar vrouwen'

Het Jaarcongres van de Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers NVB stond geheel in het teken van duurzaam bouwen. Eén van de opmerkingen was: bouwers luisteren echt te weinig naar de klant (lees: de vrouw).
Alles verandert, dat was de boodschap op het NVB Jaarcongres in Fort Voordorp. Over 10 jaar is de wereld echt anders. Waar een beetje robot, die dingen doet die jij wil dat hij doet, een aantal jaren geleden nog 6 miljoen kostte, kost het ding nu nog maar 150.000 euro. Aan de andere kant moet alles groener en natuurlijker worden. Duurzaam bouwen is nodig, maar ja, die praktijk…


Hoe dan ook, volgens de sprekers op het NVB-congres kan het niet doorgaan zoals we nu bouwen. Maar in de zaal werd dat evangelie nog niet geheel gedeeld. “Duurzaamheid is een belangrijk issue, maar wat betekent dat dan precies? Wat is nu precies een groene woning?”, vroeg men zich af. En: “Er moet wel wat aan verdiend worden.” En: “De vraag waar ik een metselaar vandaan moet halen is wel wat belangrijker dan me verdiepen in bio mimicry”.
En 2050 is te ver weg.
Wilt u meer lezen over het congres, dan kunt u een volledig verslag vinden op:


https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2017/11/nvb-congres-bouwers-luisteren-te-weinig-naar-vrouwen-101255150?utm_source=Vakmedianet&utm_medium=email&utm_campaign=alp-cobouw&tid=TIDP324623X41FE57410E164AADBF671F1EFEBFA4D5YI4