Het nieuws dichterbij

Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto

Vanaf 1 januari 2012 kan een verklaring woren afgegeven waarin wordt verklaard dat met de bestelauto nul kilometer privé wordt gereden: de verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto. Dat scheelt een hoop papieren rompslomp.

Als een (bestel)auto ter beschikking wordt gesteld dan gaat de Belastingdienst ervan uit dat de (bestel)auto ook voor privédoeleinden gebruikt kan worden. Bij privégebruik geniet de berijder een voordeel waarmee rekening moet worden gehouden. Tenzij de berijder kan bewijzen dat de bestelauto voor niet meer dan 500 km voor privédoeleinden wordt gebruikt. Tot nu was een sluitende en volledige rittenregistratie vaak de enige mogelijkheid om dit te bewijzen.

Vanaf 1 januari 2012 kan een verklaring worden afgegeven waarin wordt verklaard dat met de bestelauto nul kilometer privé wordt gereden: de verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto. In de periode dat de verklaring bij de Belastingdienst geregistreerd staat, gaan zij ervan uit dat er geen enkele privérit wordt gemaakt. Het is dan in deze periode daarom niet nodig een rittenregistratie bij te houden.

Het is belangrijk om ook vanaf 1 januari aanstaande kilometers te blijven schrijven en deze te registreren totdat het hele traject van het afgeven van de verklaring bij de Belastingdienst is doorlopen.

Lees hier meer informatie over zakelijk gebruik van de bestelauto

Contactgegevens

Noordelijke Vereniging
Burgerlijke & Utiliteitsbouw

Brink 2
9411 KR Beilen

Postbus 115
9410 AC Beilen

info@nvbu.nl
Telefoon 0522 470339

Leden login

© Copyright (2018) NVBU, Beilen