Slide background

NVBU behartigt de belangen van bouwbedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw

Noordelijke Vereniging
Burgerlijke & Utiliteitsbouw
Brink 2
9411 KR Beilen
Postbus 115
9410 AC Beilen
info@nvbu.nl
Telefoon 0522 470339
Fax 0522 470557

Nieuws

Tip van de week: Tip 5: Klik niet zomaar op links en open geen vreemde bijlagen, ook niet van bekenden

Klik nooit zomaar op links in een e-mail vooral niet als het gaat om belangrijke gegevens zoals bankgegevens. Als je inlogt via deze link, kan de oplichter gemakkelijk je wachtwoord achterhalen.

Virus

Online Diefstal: bent u al gehackt?

Online diefstal bent u al gehackt

Tip van de week: Tip 4: Maak regelmatig back-ups

Als je wordt getroffen door randsomware is het terugzetten van een back-up vaak de enige oplossing. Maak daarom regelmatig back-ups op een andere locatie, zoals een externe schijf of in de cloud.

Backup

Tip van de week: Tip 3: Gebruik up-to-date antivirussoftware

Een antivirusprogramma controleert je computer op de aanwezigheid van virussen. Met behulp van een goede antivirus oplossing en een gedegen firewall zorg je ervoor dat je de meest voorkomende malware buiten de deur houdt.

Antivirus

Tip van de week: Tip 2: Bedenk moeilijk te achterhalen wachtwoorden

Een sterk wachtwoord voorkomt dat een hacker kan inloggen in je account en bijvoorbeeld klantgegevens kan kopiëren. Hoe langer het wachtwoord, des te moeilijker is het te kraken. Gebruik een wachtwoordzin zoals: IkbenlidvanNVBU.

Geheim

Na het tijdperk Blomberg begint er een nieuwe periode met een nieuwe voorzitter.

Op de Algemene Ledenvergadering werd mevrouw Riek Siertsema officieel benoemd tot nieuwe voorzitter van onze vereniging.

Bloemen  Hamer

Felicitatie  Toespraak

Riek, wij wensen jou succes toe met de invulling van het voorzitterschap en hopen dat je er veel plezier aan zult beleven.

Namens het Bestuur,

Jan Jager

Algemeen secretaris

Algemene Ledenvergadering NVBU op 22 mei 2017

Na alle voorbereidingen was het moment van een definitieve punt te zetten, achter de periode van elf jaar voorzitterschap, een feit op de Ledenvergadering.

ALV

Aan de volle zaal werd het zichtbaar dat Hendrik Jan Blomberg indruk heeft gemaakt. Niet alleen op mij, maar ook op de leden van de NVBU en de externe relaties.

De waardering hiervoor werd daarom dan ook tot uitdrukking gebracht met zijn benoeming tot

Erevoorzitter

Erevpprzitter  Oorkonde  Riek

Van harte gefeliciteerd hiermee en wij hopen oprecht dat je nog vele jaren bij de vereniging betrokken blijft.

Hendrik Jan bedankt voor alles wat je voor de NVBU hebt gedaan.

Namens het Bestuur,

Jan Jager

Algemeen secretaris

Tip van de week: Tip 1: Update software regelmatig

Internetcriminelen gebruiken kwetsbaarheden in software om binnen te dringen in je computer of smartphone. Om te voorkomen dat je kwetsbaar bent voor indringers ontvang je regelmatig beveilgingsupdates. Zorg ervoor dat je updates altijd direct installeert.

Update

Oud-SP-Kamerlid voorzitter AFNL-NOA

Oud-SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen wordt per 1 juni voorzitter van AFNL-NOA. De aannemersfederatie en de afbouwers hebben de handen ineen geslagen om extern de belangen van het MKB te behartigen.

Gesthuizen

Lees meer...

Hendrik Jan Blomberg gestopt als voorzitter van de NVBU

Afgelopen maandag, 22 mei, heeft Hendrik Jan Blomberg afscheid genomen als voorzitter van de Noordelijke Vereniging Burgerlijke & Utiliteitsbouw.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd hij, als dank voor zijn 11 jarige voorzitterschap, benoemd tot Erevoorzitter van de vereniging. Door Henk ten Brink (vice voorzitter) kreeg hij het gouden NVBU-speldje en bijbehorend certificaat uitgereikt.

Erevoorzitter

Lees meer...

Expeditie Energieneutraal wonen in Drenthe

Op 17 maart 2017 heeft de NVBU zich aangemeld als partner voor Expeditie Energieneutraal Wonen van de Provincie Drenthe.

Expeditie energie neutraal

Lees meer...

Onderhandelingspartijen akkoord met nieuwe cao Bouw & Infra

7 maart 2017

Het bestuur van de NVBU heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de cao Bouw & Infra, dat op 27 februari 2017 bereikt werd. Ook de AFNL, BN, de Vereniging van Waterbouwers, NVB en – namens de werknemers – FNV en CNV hebben zich positief uitgesproken over het resultaat.

CAO

Lees meer...

Politieke delegatie op bezoek bij lidbedrijf Poortman

Op 28 oktober 2016 heeft een delegatie van de PVDA van de Gemeente de Wolden, Provinciale Staten een bezoek gebracht aan ons lidbedrijf Bouwbedrijf Poortman.

Helaas was de afvaardiging vanuit de Tweede Kamer verhinderd vanwege privé omstandigheden.

De eigenaren Willemien en Bertus Poortman hadden een warm welkom voorbereid met Drentse krentewegge en koffie.

Er is met de PVDA leden gesproken over het MKB, de problematiek binnen het MKB en hoe (nieuwe) wetgeving invloed heeft op een MKB bedrijf.

Onderwerpen die voorbij kwamen waren o.a. DBA, 2e jaar loondoorbetaling, participatiewet.

Na deze enerverende discussie was er nog een rondleiding door het bedrijf van Bouwbedrijf Poortman

Zowel de PVDA leden als de familie Poortman kan terugzien op een enerverende ochtend waarbij een goed beeld is gegeven van een MKB bedrijf.

DSC02432

Lees meer...

AFNL en NOA complimenteren Tweede Kamer met initiatief voor MKB-toets wet- en regelgeving

 AFNLNOA

                                   

                                  

Gezamenlijk Persbericht                                                   Veenendaal, 1 november 2016

AFNL en NOA complimenteren Tweede Kamer met initiatief voor MKB-toets wet- en regelgeving

Lees meer...

De NVBU op excursie

Op vrijdag 30 september zijn een aantal leden van de vereniging op excursie geweest in Groningen. Het thema van de excursie was “Aardbevingsbestendig bouwen”

Na ontvangst met koffie en thee werd de groep uitgebreid geïnformeerd door Jos Rona (BAM Bouw en Techniek) over het verloop van de bouw van het Forum aan de grote Markt.

Excursie1

Lees meer...

Cursussen voor de leden van de NVBU

Eind september is een start gemaakt met een serie cursussen voor de leden van de NVBU.

De eerste twee groepen zijn gestart met:

De cursus Ondernemerschap in Beilen

Beilen1Beilen2

Lees meer...

Dé werkgeversorganisatie voor het MKB-Bouwbedrijf

Als ondernemer/werkgever in de bouw heeft u niet altijd alle kennis paraat. Voor de bedrijfsvoering zoekt u regelmatig ondersteuning op het gebied van personeels-, juridische- of technische zaken.

Herkent u bovenstaande?

Dan wordt het misschien tijd om u aan te sluiten bij een werkgeversorganisatie.

De NVBU is dé werkgeversorganisatie voor het MKB-Bouwbedrijf in Noord Nederland.

Waarom aansluiten bij de NVBU?

Belangenbehartiging

 • Collectief
 • Individueel
 • Ledenvoordeel
 • NVBU-Verzekeringsdienst
 • Bouwbemiddeling
 • Collegiale in- en uitleen
 • Krediet- en handelsinformatie
 • Bedrijfsadvies/ -doorlichting
 • Gratis spreekuren (juridisch/sociale zekerheid/technisch)
 • Subsidie-adviesbureau
 • Begeleiding VCA certificering
 • Advies ontslagzaken
 • Advies website bouwen

Samen sterk

 • 140 collega’s gingen u voor!

NVBU sponsort het NK Metselen in Emmen

Van 12 tot en met 15 april vinden de Nederlandse Kampioenschappen Metselen plaats bij woonwijkcentrum Holdert in  het centrum van Emmen, vlakbij het Belevingspark Wildlands.

NK Emmen

Twaalf vakmensen gaan de strijd aan in het maken van de best gemetselde zitmeubelen voor Woonwijkcentrum Holdert. Als NVBU kijken wij met verwondering naar deze jonge mensen. Ze leren momenteel de fijne kneepjes van het vak. Dat betekent hard werken, studeren en doorzetten.

Lees meer...

Huishoudens en bedrijven krijgen bijdrage voor sanering asbestdaken

Vanaf volgend jaar kunnen eigenaren van gebouwen die nog een dak met asbest hebben een subsidie aanvragen voor renovatie. De subsidieregeling is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het leven geroepen om de sanering te versnellen, omdat asbestdaken vanaf 2024 verboden zijn. Dit verbod beschermt mens en milieu tegen de gezondheidsrisico’s die blootstelling aan asbest met zich mee kan brengen. Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor schadelijke asbestvezels kunnen vrijkomen.

Lees meer...

Payroll en uitzendkrachten zijn in de Duitse bouw NIET toegestaan

In de Duitse bouwnijverheid is het werken met uitzendkrachten definitief niet toegestaan. Deze uitsluiting geldt ook als Nederlandse uitzendbureaus of payroll bedrijven, die personeel uitlenen aan Nederlandse bouwbedrijven, te werk worden gesteld in Duitsland. De Duitse douane beroept zich hierbij op § 2 nr. 4 van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz en §1b, 1 AÜG gesetz. In deze wetgeving is geregeld dat het te werk stellen van uitzendkrachten voor de Duitse bouw verboden is.

Lees meer...

Dagexcursie naar van Vuuren Grou BV

 

Vrijdag de 13de november gingen de leden van de NVBU op excursie naar de deurenfabrikant Van Vuuren in Grou. Om 10.00 uur werd iedereen bij de fabriek welkom geheten met koffie en Oranjekoek.

Lees meer...

NVBU-LEDEN LATEN MVO-INSPANNING GOED ZIEN

Na afloop van de huishoudelijke Algemene Ledenvergadering van de NVBU op maandag 18 mei jl. sprak MVO Nederland-directeur de ruim 70 aanwezigen toe en benadrukte het belang van Maatschappelijk verantwoord Ondernemen.

Lees meer...

Aannemersfederatie Nederland

Aannemersfederatie Nederland:

verheugd dat ook Eerste Kamer kiest voor eerlijke concurrentie in bouw!

Aannemersfederatie Nederland is verheugd dat de Eerste Kamer zojuist unaniem heeft ingestemd met de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). De wet is erop gericht de door de Aannemersfederatie zo gewenste eerlijke concurrentie in de bouwkolom terug te brengen. Minister Asscher en het Parlement willen hiermee een eind maken aan schijnconstructies, uitbuiting en wantoestanden in onder meer de bouwsector. De WAS is een eerste stevige stap om goedwillende ondernemers en hun medewerkers hun vak weer te kunnen laten uitoefenen, eerlijke concurrentie te bewerkstelligen en opdrachtgevers te laten inzien dat er ‘een luchtje zit’ aan opdrachten ver onder de prijs.

Lees meer...

Verruiming regeling bouwen zonder vergunning

Verruiming regeling bouwen zonder vergunning

Op 1 november aanstaande krijgen we nieuwe wetgeving (Besluit Omgevingsrecht, Bor) die er voor zorgt dat er minder vaak een omgevingsvergunning nodig is. Hieronder sommen wij een aantal wijzigingen op.

Een belangrijke wijziging is de diepte en hoogte van aan- en uitbouwen aan de achterzijde van een hoofdgebouw. Aan- en uitbouwen mogen straks 4 meter diep en 5 meter hoog worden (nu is dat nog 2,5 meter resp. 4 meter).

Lees meer...