Het nieuws dichterbij

Op de algemene ledenvergadering van 12 november is afscheidnemend bestuurslid Henk ten Brink benoemd tot Erelid van de vereniging.

Onder luid applaus werd hij bedankt voor zijn inzet van de afgelopen jaren. Wij wensen Henk al het goeds voor de toekomst en verwachten dat hij nog vele malen als betrokken lid op de bijeenkomsten zal verschijnen.

De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 6%-tarief. Isolatiemateriaal is bijvoorbeeld glaswol, steenwol en piepschuim. Het gaat hier dus niet om ramen, deuren, kozijnen en beglazing.

Spraakmakend circulair, BREEAM outstanding en biobased.

Grijp deze kans en primeur op 1 november 2018 tijdens het Event Circulair Bouwen te Assen.

De NVBU presenteert dan in samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf en betrokken bouwondernemers de praktijkervaringen opgedaan bij de voorbereiding en de bouw van het Biosintrum in Oosterwolde. Leer van hun schat aan ervaringen via het werkatelier en/of aansluitende excursie. Meld u snel aan want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar www.nmfdrenthe.nl/circulair-bouwevent-drenthe/

Sinds 1 januari 2014 is – vrij ongemerkt – de regeling "laag btw-tarief op isolerende werkzaamheden" aangepast. Sinds 1 januari is het lage btw-tarief – net als bij onderhoud en renovatie – alleen nog maar van toepassing op de arbeidscomponent.

Ondernemers zeggen massaal het vertrouwen in het huidige kabinet op: liefst 84 procent denkt dat het beleid van de regering geen positief effect op het eigen bedrijf zal hebben. Dat blijkt uit het grote jaarlijkse Prinsjesdag Onderzoek van MKB Belangen waar ook dit jaar ruim 5.000 ondernemers aan meededen.

Contactgegevens

Noordelijke Vereniging
Burgerlijke & Utiliteitsbouw

Brink 2
9411 KR Beilen

Postbus 115
9410 AC Beilen

info@nvbu.nl
Telefoon 0522 470339

Leden login

© Copyright (2018) NVBU, Beilen

Please publish modules in offcanvas position.