Het nieuws dichterbij

Drentse aanpak voor meer circulaire bouw. Verkiezingsdebat Provinciale Staten op 13 maart bij Bouwmensen in Ruinen.

Wachtwoord: preview

Vanmorgen gingen 9 lijsttrekkers voor de provinciale verkiezingen in debat met elkaar, aan de hand van meerdere stelling over “Energietransitie” en “Tekort aan vakmensen”. Na eerst gezamenlijk te hebben ontbeten mochten de lijsttrekkers zich uitspreken over meerdere stellingen. In het publiek zaten aannemers, woon coöperaties, provincie medewerkers en andere belangstellenden. Deze konden meestemmen met rode (tegen) of groene (voor) bordjes.

De gespreksleiding lag in handen van Riek Siertsema (NVBU) en Erik Buursema (Bouwend Nederland). Korte pitches over de twee thema’s werden verzorgd door Reinder Hoekstra (Natuur en milieufederatie Drenthe) en Johannes Noor (Bouwmensen).

Ondernemers zeggen massaal het vertrouwen in het huidige kabinet op: liefst 84 procent denkt dat het beleid van de regering geen positief effect op het eigen bedrijf zal hebben. Dat blijkt uit het grote jaarlijkse Prinsjesdag Onderzoek van MKB Belangen waar ook dit jaar ruim 5.000 ondernemers aan meededen.

De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 6%-tarief. Isolatiemateriaal is bijvoorbeeld glaswol, steenwol en piepschuim. Het gaat hier dus niet om ramen, deuren, kozijnen en beglazing.

Sinds 1 januari 2014 is – vrij ongemerkt – de regeling "laag btw-tarief op isolerende werkzaamheden" aangepast. Sinds 1 januari is het lage btw-tarief – net als bij onderhoud en renovatie – alleen nog maar van toepassing op de arbeidscomponent.

Contactgegevens

Noordelijke Vereniging
Burgerlijke & Utiliteitsbouw

Brink 2
9411 KR Beilen

Postbus 115
9410 AC Beilen

info@nvbu.nl
Telefoon 0522 470339

Leden login

© Copyright (2018) NVBU, Beilen