Het nieuws dichterbij

Stichting AFNL-NOA is verheugd dat het VNO-NCW / MKB-Nederland is gelukt om met de vakbonden en het kabinet tot een breed pensioenakkoord te komen. Het akkoord is de afronding van een jarenlange discussie over de vormgeving van een nieuw pensioenstelsel. Maar we zijn er nog lang niet. Veel zal afhangen van de daadwerkelijke uitwerking van het akkoord en daar wil AFNL-NOA, vertegenwoordigers van de zware beroepen, uiteraard graag bij betrokken zijn.

Daarom heeft AFNL-NOA Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en alle leden van de vaste commissie SZW en Financiën een brief gestuurd waarin wij reageren op het pensioenakkoord. Ook hebben we een video gemaakt waarin MKB-ondernemers uit de bouw- en afbouwsector uitleggen waarom het noodzakelijk is dat mensen met zware beroepen met 45 arbeidsjaren met pensioen kunnen. Via de link: https://afnl-noa.nl/meer-aandacht-zware-beroepen-pensioenakkoord/  kunt u deze brief lezen en de video bekijken.

Op 9, 10 en 11 oktober 2019 vindt alweer de 22ste editie van Bouw Compleet in Evenementen Hardenberg plaats. Bouw Compleet is de ontmoetingsplek van Noordoost Nederland waar alle onderdelen uit de bouwbranche samenkomen. Bouw Compleet biedt volop mogelijkheid om contacten te leggen en te versterken met exposanten uit de regio. Op de vakbeurs schitteren ook mooie landelijke namen, maar vooral regionale spelers, waardoor zichtbaar wordt wat speelt in de regio. Het is tevens de plek waar de vakman inspiratie op doet om zijn werk efficiënter uit te kunnen voeren en na zijn bezoek aan de vakbeurs weet hij wat er speelt in zijn vakgebied

.  

 

Drentse aanpak voor meer circulaire bouw. Verkiezingsdebat Provinciale Staten op 13 maart bij Bouwmensen in Ruinen.

Wachtwoord: preview

Vanmorgen gingen 9 lijsttrekkers voor de provinciale verkiezingen in debat met elkaar, aan de hand van meerdere stelling over “Energietransitie” en “Tekort aan vakmensen”. Na eerst gezamenlijk te hebben ontbeten mochten de lijsttrekkers zich uitspreken over meerdere stellingen. In het publiek zaten aannemers, woon coöperaties, provincie medewerkers en andere belangstellenden. Deze konden meestemmen met rode (tegen) of groene (voor) bordjes.

De gespreksleiding lag in handen van Riek Siertsema (NVBU) en Erik Buursema (Bouwend Nederland). Korte pitches over de twee thema’s werden verzorgd door Reinder Hoekstra (Natuur en milieufederatie Drenthe) en Johannes Noor (Bouwmensen).

Contactgegevens

Noordelijke Vereniging
Burgerlijke & Utiliteitsbouw

Brink 2
9411 KR Beilen

Postbus 115
9410 AC Beilen

info@nvbu.nl
Telefoon 0522 470339

Leden login

© Copyright (2018) NVBU, Beilen